bellen mailen

Kies voor jezelf!

  • Balans
  • Bewustwording
  • Gezondheid
  • Mindfulness
  • Balans
  • Bewustwording
  • Gezondheid
  • Mindfulness
Neem je de tijd om stil te staan bij jezelf? Je leven verandert pas als jij er iets in verandert…… De grote ommekeer in mijn leven begon toen ik 100% voor mezelf durfde te kiezen. En ja, als je voor jezelf kiest, bestaat de kans dat je mensen kwijtraakt. Als je besluit het spel niet meer mee te spelen, word je dat niet in dank afgenomen. Mensen begrijpen je niet meer en willen niet dat je ‘verandert’. De ‘rol’ die je in hun leven speelde, moet hetzelfde blijven, anders ‘klopt het niet meer’. En dat doet pijn, zonder meer! JA zeggen tegen jezelf is Nee zeggen tegen de ander… We zijn geneigd om snel over onze eigen grenzen te gaan, we zeggen vaak ja terwijl we nee bedoelen, zonder na te denken: wat wil ik? Hoe voelt dit voor mij?

Je eigen pad volgen…

Sindsdien is er heel veel veranderd in mijn leven. In de positieve zin van het woord. Een wereld die voor je opengaat, met deuren die leiden naar kansen en mogelijkheden, omdat je ze nu wel herkent, je hart durft te openen, je kwetsbaar durft op te stellen.

Je niet meer verblind bent door de ‘buitenwereld’, maar contact maakt met je eigen ‘binnenwereld’.


Wat betekent kiezen voor jezelf?

Het betekent jezelf accepteren zoals je bent en niet een andere persoonlijkheid willen zijn of kiezen voor wat een ander van jou verwacht. Kiezen voor jezelf zorgt ervoor dat je jouw eigen behoeften en voorkeuren volgt. Trouw blijven aan jezelf houdt in dat je kiest voor wat jou gelukkig maakt en waar jij energie van krijgt, wat het beste aanvoelt voor jou als persoon. Dat je je eigen weg gaat, en niet zoals het zogenaamd ‘hoort’.

Dat is pas vrij zijn! Alleen dit geeft je zelfvertrouwen.


Alle andere wegen leiden naar onzekerheid. Dus waar kies je voor?

Als je écht de bereidheid hebt om te kiezen voor jezelf betekent het óók daadwerkelijk ernaar handelen. Uit je comfortzone durven stappen, je veilige omgeving loslaten, alle ongemakken durven aangaan, ervaren, erkennen en accepteren, weerstand van jezelf, tegengas uit je omgeving. Pijn en verdriet die je ervaart, naast het gevoel dat je weet dat je goed bezig bent.

Jij en jij alleen weet wat je wilt en daarvoor kiezen is een keuze maken voor je eigen geluk. Blijf dicht bij je gevoel en kies op basis van je intuïtie. Diep in je hart weet je wel of een keuze de juiste is voor jou. Waarom zou je genoegen nemen met minder? Het kan zijn dat je bang bent dat het niet lukt.  Als je een keuze maakt op jouw gevoel en het blijkt later niet te hebben uitgepakt, heb je nog altijd je hart gevolgd. Je hebt gekozen voor jouw wensen en verlangens. Dat is beter dan een beslissing nemen waar je eigenlijk niet achterstaat, alleen omdat het ‘verstandig’ zou zijn. Waarom zou je iets kiezen waar je niet achter staat?

Neem een beetje risico en vertrouw op jezelf.


Tips

Wat vind je leuk om te doen? Waar krijg je energie van? Hoe voelt dat voor mij? Krijg je een “nee” gevoel doe het dan ook niet, bij twijfel wacht je even. Yes gevoel waar je helemaal blij van wordt DOEN……

Stop met je vergelijken met een ander. Weet dat jij uniek bent en dat je daar trots op mag zijn. Jij bent goed zoals je bent en je hoeft je niet anders voor te doen. Jouw mening, visie of manier van leven, jou ZIJN is helemaal oké. Wat een ander er ook van vindt. En onthoudt dat je niet overal goed in kan en hoeft te zijn. Niemand is perfect.

Ga kritisch stil staan bij de mensen om je heen. En vraag je af of je energie van deze persoon krijgt of dat de omgang met deze persoon je energie kost. Hoe komt dit? Wat maakt het dat het lastig voor je is om jezelf te zijn bij hem of haar? Wil je je nog omringen met hem of haar of hen?


Meer lezen