bellen mailen

Wat is Trauma Release Breathwork (TRB®)?

Trauma Release Breathwork (TRB®) is een diepgaande methode van ademwerk die je helpt emoties, gebeurtenissen, stress en trauma’s los te laten door je onderbewuste te verkennen. TRB® omvat zeven verschillende ademhalingstechnieken die je diep in jezelf brengen, waar je verbinding maakt met alles wat daar ligt opgeslagen. Dit omvat ervaringen vanaf je conceptie tot nu, zelfs die waar je geen bewuste herinnering aan hebt, maar die toch een enorme invloed op je leven kunnen hebben.

 

Boek een sessie

Hoe werkt Trauma Release Breathwork?

Een van de eerste reacties van ons lichaam op ingrijpende gebeurtenissen of stress is het aanspannen en in een freeze-stand gaan. Het zenuwstelsel, de nervus vagus, de psoas-spier, bindweefsel en cellen komen onder spanning te staan. Als deze spanning niet wordt losgelaten, hoopt elke nieuwe stressbron zich op in het lichaam. Deze chronische spanning kan de vrije stroom van energie in het lichaam blokkeren, wat leidt tot blokkades in spieren, cellen, de psoas, bindweefsel, het zenuwstelsel en de nervus vagus. De nervus vagus loopt vanuit de hersenen naar verschillende delen van het lichaam en organen. Door deze blokkades krijgen deze lichaamsdelen niet wat ze nodig hebben, wat resulteert in diverse lichamelijke en mentale klachten of ziekten.

Wat kun je verwachten van een TRB®-sessie?

Tijdens een sessie word je door een proces van 7 ademhalingstechnieken geleid, wat een samenspel creëert tussen gedachten, gevoelens, emoties en ervaringen. De kracht ligt in het vermogen om toegang te krijgen tot diepgewortelde herinneringen en emoties die diep in het onderbewuste liggen, inclusief gebeurtenissen uit vroege kinderjaren waar je mogelijk geen bewuste herinnering aan hebt. De methode omvat een begeleide ademhalingssessie onder deskundige begeleiding en meditatieve Hertz-muziek.

Tijdens het ademen open je deuren naar je onderbewuste, waar je de kans krijgt om opgeslagen emoties en trauma’s los te laten of te resetten. De ademhaling helpt je om diep in jezelf te reizen en te communiceren met je lichaam. Dit bevordert een helend proces, waarbij alles wat naar boven komt veilig kan worden losgelaten op een manier die bij jou past.

Na de sessie kun je verwachten dat je meer gegrond bent in je lichaam. Dat je over het algemeen een gevoel van ontspanning en rust ervaart. De kracht van ademhaling als hulpmiddel is ongeëvenaard. Het brengt je naar de kern van diepgewortelde spanningen, trauma’s, blokkades, patronen en gedachten.

Een veilige en directe manier om vele lagen van jezelf te verkennen, waarbij lichaam, geest, emoties en spiritualiteit samenkomen in een helend proces dat je innerlijke vrijheid en veerkracht bevordert.

"Ontdek diepgaande heling met Trauma Release Breathwork (TRB®) en bevrijd je van opgeslagen spanningen."

De wetenschap achter Trauma Release Breathwork

Trauma Release Breathwork (TRB®) is niet alleen gebaseerd op eeuwenoude ademhalingstechnieken, maar wordt ook ondersteund door moderne wetenschappelijke inzichten in de werking van het zenuwstelsel en de stressrespons van het lichaam. Onderzoek toont aan dat gecontroleerde ademhaling een directe invloed heeft op het autonome zenuwstelsel, met name de nervus vagus. Door deze zenuw te activeren, kunnen we de parasympathische tak van het zenuwstelsel stimuleren, die verantwoordelijk is voor rust en herstel. Dit helpt niet alleen bij het verlagen van stresshormonen zoals cortisol, maar bevordert ook de aanmaak van neurotransmitters die gevoelens van welzijn en kalmte bevorderen. TRB® helpt zo om de balans tussen lichaam en geest te herstellen, en biedt een natuurlijke en effectieve manier om diepgewortelde spanningen en trauma’s los te laten.

 

Wanneer is TRB® niet geschikt voor jou?

In de volgende gevallen is BRTT® en TRB® niet geschikt voor jou:

  • Zwangerschap
  • Hartklachten
  • In behandeling voor een hersenbloeding of glaucoom
  • Ernstige psychische klachten zoals psychoses of epilepsie
  • Verslaving aan soft- en/of harddrugs
  • Gebruik van bepaalde medicijnen zoals antidepressiva, angstonderdrukkers, ADHD-medicatie, slaapmiddelen, antibiotica, bloeddrukverlagers, betablokkers, migrainemedicatie, allergiemedicatie, hoestremmers en neussprays

Let op:

  • Twee weken voor aanvang geen drugs gebruiken.
  • Drie dagen voor aanvang geen alcohol gebruiken.
  • Het gebruik van koffie wordt op de dag van de sessie afgeraden.

Wat je kunt verwachten na een TRB®-sessie

Na een Trauma Release Breathwork (TRB®) sessie kun je een diep gevoel van rust en verlichting ervaren. Veel mensen melden dat ze zich lichter voelen, alsof een zware last van hun schouders is gevallen. Door de ademhalingstechnieken worden opgeslagen emoties en spanningen losgelaten, wat kan leiden tot een verbeterde emotionele balans en een verhoogd zelfbewustzijn.

Fysieke klachten zoals chronische pijn, spierspanning en hoofdpijn kunnen verminderen, en je algehele energieniveau kan toenemen. Bovendien kan TRB® helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van angst en stress. Het zelfhelend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd, waardoor je sterker en meer gegrond in het leven staat. Elke sessie bouwt voort op de vorige, waardoor je met meerdere sessies diepere niveaus van heling en transformatie kunt bereiken.


Trauma release breathwork is een vorm van ademwerk die zich richt op het loslaten van opgeslagen stress en trauma’s door het gebruik van specifieke ademhalingstechnieken.

Door diepe ademhalingstechnieken te gebruiken, helpt trauma release breathwork bij het loslaten van fysieke en emotionele spanningen die in het lichaam zijn opgeslagen, wat leidt tot een verbeterd welzijn.

Voordelen zijn onder andere vermindering van stress, verlichting van lichamelijke klachten, verhoogd zelfvertrouwen en activering van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Een losse sessie TRB® duurt ruim 1.5 uur. Pakketten kunnen variëren in duur en aantal sessies.

De kosten variëren afhankelijk van de sessieduur en het aantal sessies. Losse sessie TRB® (1.5 uur): €150. Pakket van 3 sessies: €410.

Tijdens breathwork kunnen opgeslagen emoties en spanningen naar de oppervlakte komen, wat kan leiden tot huilen. Dit is een natuurlijke manier voor het lichaam om spanning los te laten en heling te bevorderen.

Breathwork wordt niet aanbevolen voor mensen die zwanger zijn, hartklachten hebben, in behandeling zijn voor een hersenbloeding of glaucoom, ernstige psychische klachten hebben zoals psychoses of epilepsie, of verslaafd zijn aan soft- en/of harddrugs. Raadpleeg altijd een arts voordat je begint.

Breathwork is krachtig omdat het directe toegang biedt tot het autonome zenuwstelsel, waardoor het lichaam in staat is om opgeslagen spanning en stress los te laten. Dit kan leiden tot diepe emotionele en fysieke heling.

Ademhalingstechnieken zoals diepe diafragmatische ademhaling, afwisselend neusgatademhaling en verbonden ademhaling kunnen helpen bij het loslaten van trauma. Deze technieken bevorderen de ontspanning van het zenuwstelsel en het loslaten van opgeslagen spanningen.

BOEK JOUW SESSIE

Helingspakket 1: Diepgaande lichaamsheling 1 sessie

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT®) en Trauma Release Breathwork (TRB®)

Verken de helende kracht van Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) en Trauma Release Breathwork (TRB®) met “Lichaam & Ziel in Balans”. Dit pakket biedt een intensieve, lichaamsgerichte aanpak om trauma’s te verwerken en innerlijke harmonie te herstellen, door middel van persoonlijke sessies en thuisoefeningen.

1 sessie BRTT® en TRB® (3 tot 3.5 uur): €199,-

Tijdens deze sessies wordt de psoas-spier geactiveerd en leer je 7 ademtechnieken om spanningen en trauma’s in het lichaam los te laten.

Elke sessie helpt je om je lichaam en geest te kalmeren, en bevrijd je van opgeslagen stress, emoties.

Prijs: € 199,- incl. BTW
Locatie: Bergeijk
Duur: 3 tot 3,5 uur per sessie
Neem contact op

Helingspakket 2: Diepgaande lichaamsheling 3 sessies

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT®) en Trauma Release Breathwork (TRB®)

Verken de helende kracht van Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) en Trauma Release Breathwork (TRB®) met “Lichaam & Ziel in Balans”. Dit pakket biedt een intensieve, lichaamsgerichte aanpak om trauma’s te verwerken en innerlijke harmonie te herstellen, door middel van persoonlijke sessies en thuisoefeningen.

3 sessies BRTT® en TRB® (3 tot 3.5 uur): €560,-

Tijdens deze sessies wordt de psoas-spier geactiveerd en leer je 7 ademtechnieken om spanningen en trauma’s in het lichaam los te laten.

Elke sessie helpt je om je lichaam en geest te kalmeren, en bevrijd je van opgeslagen stress, emoties.

 

Prijs: € 560,- incl. BTW
Locatie: Bergeijk
Duur: 3 tot 3,5 uur per sessie
Neem contact op