bellen mailen

Wat is Body Remembers Trauma Therapie?

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT®) helpt het lichaam herstellen van overweldigende ervaringen uit het verleden en het heden. Bij Be-now begrijpen we dit proces. We staan klaar om je met open armen en een warm hart te begeleiden. We gebruiken een zachte, natuurlijke aanpak om je zenuwstelsel te resetten. Hierdoor wordt een diepgaand helingsproces in het onderbewuste gestimuleerd. Samen werken we aan een toekomst vrij van pijn, vol hoop en heling.

Boek een sessie

Hoe werkt Body Remembers Trauma Therapie?

Tijdens deze therapie worden specifieke lichaamsoefeningen uitgevoerd om de psoas-spier te activeren. Deze spier wordt ook wel de ‘spier van de ziel’ genoemd.  De psoas-spier is een van de sterkste spieren in ons lichaam. Deze spier bevindt zich in het bekkengebied en verbindt het boven- en onderlichaam. De psoas-spier heeft een overlevingsfunctie. Ze reageert op stress en trauma door spanning op te slaan. Wanneer deze spier gespannen is door opgehoopte stress, emoties en trauma’s, kunnen er diverse klachten ontstaan.

 

Waarom praten alleen niet genoeg is

Omdat trauma zich vastzet in het lichaam, is praten alleen vaak niet voldoende om vastgezette trauma’s in de psoas-spier en het zenuwstelsel op te lossen. Vaak zijn we ons niet bewust van onze trauma’s en waar bepaalde klachten vandaan komen. Trauma kan al ontstaan in de buik van je moeder, tijdens de geboorte of in de eerste levensjaren, jeugd, misbruik, pesten, weinig liefdevolle opvoeding en relatie die niet fijn verlopen enz. Met Body Remembers Trauma Therapie bevrijden we je van de last die je draagt. We openen stap voor stap de deuren naar herstel.

"De adem is de bron van het leven. Door bewust te ademen, geef je ruimte aan het leven en ontspan je je lichaam en geest.”

De Methode

De BRTT®-methode is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning te ontladen van het lichaam. Dit opent de weg naar diepgaande heling in het onderbewuste. Deze techniek doorbreekt de lagen van lichaamspantsering en laat mentale, emotionele en fysiologische spanning los uit je lichaam, geest en zenuwstelsel. Onverwerkte trauma’s en stress hopen zich op in je spieren en bindweefsel (fascia). Met BRTT® en TRB® zetten we het lichaam aan tot ontlading, waardoor het zenuwstelsel kalmeert.

“Je lichaam weet, terwijl je brein vergeet” 

 

De natuurlijke reactie op trauma

Bij dreiging produceert het lichaam aanzienlijke hoeveelheden stresshormonen om ons te helpen gevaar te trotseren. Dit activeert de vecht-of-vlucht-of-freeze-reactie. Wanneer we op dat moment niet kunnen vechten of vluchten, wordt alle opgebouwde spanning ergens in ons lichaam opgeslagen.

 

Hoe ons lichaam reageert op dreiging

Als deze respons niet uitgevoerd kan worden of als de bedreigende situatie aanhoudt, treedt bevriezing op. We trekken ons mentaal terug en verstarren, zowel fysiek als figuurlijk. Dit resulteert in een gevoel van totale machteloosheid en overweldigende angst. Vaak zijn we geneigd om nare gebeurtenissen te vergeten en gaan we door met ons leven en onderdrukken we onze gevoelens. Ons lichaam vergeet deze gebeurtenissen echter niet; het onthoudt alles!

Wanneer is trauma therapie niet geschikt voor jou?

In de volgende gevallen is BRTT® en TRB® niet geschikt voor jou:

 • Zwangerschap
 • Hartklachten
 • In behandeling voor een hersenbloeding of glaucoom
 • Ernstige psychische klachten zoals psychoses of epilepsie
 • Verslaving aan soft- en/of harddrugs
 • Gebruik van bepaalde medicijnen zoals antidepressiva, angstonderdrukkers, ADHD-medicatie, slaapmiddelen, antibiotica, bloeddrukverlagers, betablokkers, migrainemedicatie, allergiemedicatie, hoestremmers en neussprays

Let op:

 • Twee weken voor aanvang geen drugs gebruiken.
 • Drie dagen voor aanvang geen alcohol gebruiken.
 • Het gebruik van koffie wordt op de dag van de sessie afgeraden.

De kern van heling: activeren van de psoas-spier

Deze therapie brengt je naar de kern van je ziel. We maken gebruik van gevarieerde technieken om de psoas-spier, ook wel bekend als “de spier van de ziel”, te activeren. Met bepaalde oefeningen zoals de Psoas spier los te trillen, help je je natuurlijke mechanisme weer te herinneren om deze spanningen los te laten. Dit brengt het lichaam terug naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.

 

Dieper dan het bewuste: het onbewuste proces

BRTT® richt zich op het herstellen van de balans in het autonome zenuwstelsel en het opnieuw verbinden van de verbindingen tussen lichaam en geest. Je gaat niet op zoek naar dingen in het brein, maar werkt toe naar de onbewuste processen in je lijf. Bij BRTT® wordt er dus vooral ingespeeld op het lichaamsgeheugen.

Bewezen effectiviteit van trauma therapie

Lichaamswerk (trauma release) heeft bewezen effectief te zijn bij:

 • Het behandelen van burn-out
 • Vermindering van overmatige vermoeidheid
 • Verbetering van de slaap
 • Verlichting van migraine
 • Vermindering van nek-, rug- en schouderklachten
 • Het ontwikkelen van veerkracht
 • Vermindering van (werk)stress, opwinding, conflicten en piekeren
 • Het loslaten van belemmerende emoties en gebeurtenissen, het verminderen van angsten en fobieën
 • Beter omgaan met emoties en gevoelens

BOEK JOUW SESSIE

Helingspakket 1: Diepgaande lichaamsheling 1 sessie

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT®)

Verken de helende kracht van Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) met “Lichaam & Ziel in Balans”. Dit pakket biedt een intensieve, lichaamsgerichte aanpak om trauma’s te verwerken en innerlijke harmonie te herstellen, door middel van persoonlijke sessies en thuisoefeningen.

Tijdens deze sessies wordt de psoas-spier geactiveerd om spanningen en trauma’s in het lichaam los te laten.

Elke sessie helpt je om je lichaam en geest te kalmeren, en bevrijd je van opgeslagen stress, emoties.

Prijs: €99,- incl. btw
Locatie: Bergeijk
Duur: 75 min per sessie
Neem contact op

Helingspakket 2: Diepgaande lichaamsheling 3 sessies

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT®)

Verken de helende kracht van Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) met “Lichaam & ziel in balans”. Dit pakket biedt een intensieve, lichaamsgerichte aanpak om trauma’s te verwerken en innerlijke harmonie te herstellen, door middel van persoonlijke sessies en thuisoefeningen.

Tijdens deze sessies wordt de psoas-spier geactiveerd om spanningen en trauma’s in het lichaam los te laten.

Elke sessie helpt je om je lichaam en geest te kalmeren, en bevrijd je van opgeslagen stress, emoties.

Prijs: € 260,- incl. BTW
Locatie: Bergeijk
Duur: 75 min per sessie
Neem contact op

Trauma release therapie is een vorm van lichaamsgerichte therapie die zich richt op het vrijmaken van opgeslagen stress en trauma’s uit het lichaam. Dit wordt bereikt door specifieke oefeningen die gericht zijn op het activeren en ontspannen van spieren die spanning vasthouden, zoals de psoas-spier.

Body trauma release is een methode binnen de trauma therapie die zich specifiek richt op het loslaten van trauma dat in het lichaam is opgeslagen. Het proces helpt het lichaam om spanning en stress die zich hebben opgehoopt door traumatische ervaringen te ontladen.

De beste therapie bij trauma varieert per persoon en situatie, maar lichaamsgerichte therapieën zoals BRTT® zijn vaak zeer effectief omdat ze zich richten op het ontladen van fysiek opgeslagen stress. Andere effectieve methoden kunnen gesprekstherapie, EMDR en somatische ervaring zijn.

Trauma kan zich in het lichaam manifesteren als fysieke spanning, pijn, vermoeidheid of ongemak. Het kan leiden tot chronische klachten zoals rugpijn, nekpijn, en problemen met de spijsvertering. Ook kunnen gevoelens van angst, stress of emotionele uitputting optreden.

Trauma kan worden verminderd of verholpen door therapieën zoals BRTT, die helpen bij het loslaten van fysiek opgeslagen spanning en stress. Daarnaast kunnen technieken zoals ademwerk, meditatie, en gesprekstherapie helpen bij het verwerken van emotionele en mentale aspecten van trauma.

De kosten van trauma release therapie variëren afhankelijk van de sessieduur en het aantal sessies. Bij Be-now bieden we verschillende opties aan:

 • Losse sessies BRTT® en TRB® (3 tot 3.5 uur): €199
 • Pakket van 3 sessies: €560
 • Losse sessie alleen BRTT® (ruim 1 uur): €99
 • Pakket van 3 sessies: €260
 • Losse sessie alleen TRB® (ruim 1.5 uur): €150
 • Pakket van 3 sessies: €410

Alle bedragen zijn inclusief BTW. We vragen je om vooraf aan de sessie de betaling te voldoen.